Det er viktig å kjøpe leilighet i rett tid

Det er viktig å kjøpe leilighet i rett tid

– Vi hadde bestemt oss for å flytte i leilighet når vi var ung-gammel. Leilighetene på Kjempenhøy kom på riktig tidspunkt for oss og når beliggenhet, arkitektur og utformingen av leilighetene var tiltalende var valget enkelt. Det sier Harry Martin Pedersen som sammen med kona Heidi Steffenakk solgte eneboligen i Vestmarka og har allerede funnet seg godt til rette i sin nye tilværelse. De kan konkludere med at valget var riktig. – For oss var det viktig å ikke vente 10-15 år til og ikke få den smidige overgangen til et enklere liv som flyttingen til Kjempenhøy  har gitt oss.

Utnytte fritida bedre

-Det er viktig å få sagt at vi trivdes også i Vestmarka, men livene våre går i faser og det er viktig å gjøre valg som er tilpasset den fasen du går inn i. Vi ønsket å bruke mindre tid på å komme oss imellom, gjøre det til et mindre tiltak å oppsøke tilbudene i sentrum av Sortland, bruke tida mer på familie, venner og det vi liker å gjøre på fritida.

Kjempenhøy er bygd i dialog med omgivelsene

NSW Arkitektur med sin leder Ole Wiig har tegnet Kjempenhøy-prosjektet. De bygger sine bygg i dialog med stedet og omgivelsene slik at stedets identitet blir ivaretatt. De pleier å si at arkitekturen skal finne sted. De ble overbegeistret over den vakre beliggenheten ved Sortlandsundet med utsikt til natur på alle kanter. De tegner ikke enkeltbygg og bygningskropper uten å se de i sammenheng og hvor husene plasseres i forhold til hverandre. De er tilpasset solgangen, siktlinjene og hvor mulighetene til avskjerming og le-dannelse blir ivaretatt. De som bor i hus med god arkitektur vil over tid merke hvor mange detaljer arkiteketene har tatt hensyn til. – Noe av det første vi la merke til på områdeplanen var de rause fellesområdene, sier Harry. – Her er store torg, flott kaipromenade, nedtrapping til havet med badetrapp, parkområde med en stor grønn oase på garasjetaket mellom byggetrinn 2 og 3. Byggene er også plasserte slik at vi ligger i le for nordavinden og alle er gitt utsiktsmuligheter. Vi ser både båttrafikken i Sortlandsundet, bystranda og over til Strand og Sigerfjord med «Galten». På  motsatt side ser vi opp mot Sortlands mest populære tursted Steiroheia på 472 meter og Kvila 30 høydemeter lavere.

Merker dere noe til arkitekturen inne i selve leiligheten?

-Absolutt, arealet er godt utnyttet. Leilighetene er arealeffektive og vi har faktisk fått tre terrasser. Den ene er på 12 kvadratmeter og innglasset. En er rett ut av kjøkkenet hvor du lett kan ta frokosten med deg ut. Også er det noe med vinklene, i vår leilighet er ikke mange 90-graders vinkler. Det ble særlig fint for de store vinduene ned mot sundet, vinklingene ga utstyn alle veier. Også andre steder har de lagt vinduer tilpasset behovet for utsikt. Det er for eksempel vindu mellom kjøkkenbenk og skap. Det er også vinduer som gjør at vi kan se ut over sundet fra spisestua. Spisetua er også laget slik at vi kunne føre videre en tradisjon med søndagsmiddag til familien. Ja, selv på soverommet er det store vinduer hvor vi kan starte dagen med panoramautsyn. Det er lite areal som går bort til gang og så har de unngått svalganger og i stedet laget ei fin og «sosial» trapp der du treffer naboene.

Tiden kaster ikke anker

-Det er en kanskje en floskel at tiden går, den kaster ikke anker og står stille, sier Harry. – Men vi har begge levd aktive liv med krevende og interessante jobber. Jeg har selv pensjonert meg etter mange år med krevende lederjobber. Heidi har fortsatt en givende jobb som kontorleder. Jobbene har gitt energi og skapt interesse for mange andre sider av livet.  Vi trives på turer i skog og mark, og vi har en fritidsbolig på Kvalsøya i Hadsel der vi er ofte og vi har våre hobbyer. Selv trives jeg med å lese bøker, brygge øl, trimme og med styrevervet i Kunstnerhuset Gerdas Hus på Sortland.

Kunst er noe du har sterk interesse for?

-Jeg har tre barn og en av mine døtre er kunstner, det samme er hennes mann. De bodde noen år på Sortland og var blant pådriverne for Gerdas Hus, og sånn kom jeg inn i kunstverden. Det har vært innsyn i en ny verden, og det er slike innsyn man ikke får tid til i hektiske hverdager. Når hverdagen forenkles kan vi ha mange gode år med nye opplevelser. Det er for eksempel ikke noe ork å ta for seg av de muligheter som finnes i sentrum av Sortland og det er ingen ting som hindrer reiseopplevelser. Livet består av små og store valg. Summen av dem blir historien om våre liv, sier Harry som skuer utover sundet som binder Langøya og Hinnøya sammen. – Det blir en ny fin dag, avslutter Harry.

Ta kontakt for mer informasjon

Arnulv Steinsvik, tlf. 920 28 917
Bjørn Pedersen, tlf. 908 35 967

MELD DIN INTERESSE HER

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.