Nå er bygginga på Kjempenhøy igang!

Nå er bygginga på Kjempenhøy igang! 

Kjempenhøy består av fire boligbygg, og det er de to første som nå er under oppføring. – Salget har gått over all forventning, og vi starter salget av byggetrinn tre senere i høst, sier Arnulv Steinsvik i Steinsvik Hus og Entreprenør.

Stedsutvikling på Sortland

– Vårt bidrag til stedsutviklinga på Sortland er å bringe inn noe nytt i bybildet, og det føler jeg at vi gjør med dette prosjektet, sier Arnulv Steinsvik i Nordbohus-leverandør Steinsvik Hus og Entreprenør. 

Arkitektur er viktig

– Arkitektur er viktig, både for praktisk utforming, og ikke minst for estetisk utforming. Derfor er vi veldig fornøyde med den jobben som arktitektfirmaet Narud Stokke Wiig (NSW) har gjort med dette prosjektet. NSW er godt kjent i Norge, og har mye erfaring med stedsutvikling. De har blant annet hatt hovedansvaret for utforminga av nye Drammen, forteller Steinsvik.

Salg i rekordfart

– Prosjektet innebærer totalt 76 leiligheter i forskjellige størrelser og prisklasser. På de to første byggetrinnene er 18 av 23 leiligheter allerede solgt.

– Det blir også bygd nye byrom på forskjellige steder på tomta. Når alt står ferdig vil vi ha flere uterom, hvor de ulike rommene er plassert slik at minst ett av dem kan benyttes avhengig av vindforhold.

– Ned mot sjøen blir det et såkalt kaitorg, hvor både besøkende og beboere kan nyte utsikten mot småbåthavna like ved, og ikke minst Sortlandsundet og fjellene på andre sida. Dette blir virkelig bra!

Bygg for fremtiden

– Vi har lagt stor vekt på at dette skal være bygg for framtida. Her er det lagt opp til mange parkeringsplasser for sykkel, og med ladestasjon for elsykler og eget sykkelverksted i parkeringskjelleren. Det er også et miljøvennlig bygg, med vannbåren varme i gulvet, balansert ventilasjon som gjenvinner 80 prosent av varmen, og med trelags isolerglass i alle vinduer.

– Med trelags isolerglass er leilighetene både varmeeffektive, og med tanke på at det er sentrumsnært, så blir de også godt isolerte mot lyd, sier Steinsvik.

Han sier at alle trappe- og heisløp er lagt innendørs, og at alle leilighetene er universelt utformet. Her kan man ta seg fra bil til leilighet uten å være utendørs.

Tommy Kaspersen i Kai og Anlegg Entreprenør. (Foto: Sverre Idar Lakså, BLV)

Store ringvirkninger

– Vi satser også på lokale krefter i byggeprosessen. På byggeplassen vil det være folk fra Kai og Anlegg Entreprenør, Bulldozer Maskinlag, Element Nord, Christian G. Olsen, Bjørnar Lind, Ovik, Sveis og maskinteknikk (SMT) og Steinsvik Hus og Entreprenør, forteller Steinsvik.

Han sier at planen er at det blir innflytting rundt jul 2020. Dette blir virkelig bra, avslutter Arnulv Steinsvik.

Meld din interesse her!